Inzetten op nieuw talent

Door hoog in te zetten op jong talent, zet artistiek leider Claudine Hellweg zich in voor vernieuwing binnen de Kunst in Huis-collectie.

Een breed en divers aanbod

Van fotografie en schilderkunst tot collages en illustraties: onze collectie bevat werk van zowel jonge als oudere kunstenaars. Al van bij de start van Kunst in Huis, 38 jaar geleden, is er een continue in- en uitstroom geweest van creaties die eenvoudig te begrijpen, of net eerder conceptueel zijn. Er is voor elk wat wils.

 

      "Een kunstwerk is zoveel meer dan
      een mooi plaatje aan de muur."
     
- Claudine Hellweg

 

Meerdere werken per kunstenaar

Van elke kunstenaar nemen we meerdere werken op in de collectie, omdat we de focus willen leggen op zijn of haar ontwikkeling. Als je eenmaal verliefd geworden bent op een stuk, kan je het eventueel aankopen. Of  je kan ervoor kiezen om verder te grasduinen doorheen het ruime aanbod en ander talent ontdekken.

 

Kunst met een sterk verhaal

Een kunstwerk is zoveel meer dan een mooi plaatje aan de muur. Achter elk werk schuilt een verhaal. Hoe meer je je in een creatie verdiept, hoe interessanter het wordt om ernaar te kijken en hoe meer je ervan terugkrijgt. We geven daarom steeds een woordje uitleg over de kunstenaar en diens inspiratiebronnen.

 

 

Kunstenaars melden zichzelf aan

Kunstenaars die de ambitie hebben om een professionele carrière uit te bouwen, kunnen zich online aanmelden. De leden van onze selectiecommissie, 'de goede neuzen', buigen zich over de kandidaten, maar dragen ook zelf nieuwe namen aan. Met z’n allen streven we naar kwalitatieve kunst voor betaalbare prijzen.

 

Online reserveren

Voor 10 euro per maand huur je een kunstwerk via de website of via een filiaal van Kunst in Huis. Eén jaar lang mag je hetzelfde item houden. Als je er geen afscheid van kan nemen, kan je het kopen. We verkopen gemiddeld 25 werken per maand, voor prijzen die variëren van 500 tot 3.000 euro.