Privacy

1.Het privacybeleid van Kunst in Huis?

Het privacybeleid is geldig voor alle klanten van Kunst in Huis, zowel particulieren als bedrijven, die een kunstwerk huren of aankopen, of op een andere manier gebruik maken van de diensten en producten van Kunst in Huis. Het is ook van toepassing als u gebruikt maakt van onze website of een bezoek brengt aan ons kantoor, depot of filiaal. Ook indien u een potentiële of voormalige klant bent van Kunst in Huis.

De bescherming van persoonsgegevens wordt geregeld door de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens, het Koninklijk besluit van 13 februari 2001 ter uitvoering van de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens, de wet van 13 juni 2005 met diens bijhorende uitvoeringsbesluiten (https://www.privacycommission.be/nl/privacywet-en-uitvoeringsbesluiten) en Verordening 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Daarbij engageert Kunst in Huis zich om de rechten en plichten van dit beleid na te leven wanneer we persoonsgegevens verwerken.

 

2.Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw gegevens en wat houdt dat in?

Kunst in Huis Kunstuitleen vzw, met maatschappelijke zetel te Bloemenstraat 32, 1000 Brussel en ingeschreven bij de KBO onder nummer 0418.464.730 (hierna “Kunst in Huis”) is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens. Bij vragen of opmerkingen hierover kunt u contact opnemen met privacy@kunstinhuis.be.

Onder ‘gegevensverwerking’ wordt verstaan: elke mogelijke bewerking die op persoonsgegevens wordt uitgevoerd, zoals verzamelen, gebruiken, ordenen, bewaren, verzamelen, wijzigen, actualiseren, opvragen, raadplegen, verspreiden, archiveren, wissen, beheren, vernietigen of meedelen.

 

3.Welke gegevens worden er verwerkt en waarvoor gebruiken we ze?

Kunst in Huis verwerkt twee soorten persoonsgegevens:

  • Gebruikersgegevens: Deze gegevens hebben we nodig om uw abonnement in orde te brengen, contact met u op te nemen, uw verzekering af te sluiten en u te identificeren. Denk aan: naam, adres, telefoonnummer, kopie voorzijde identiteitskaart, geslacht, emailadres, voorkeurfiliaal, leeftijd, financiële gegevens en andere voorkeuren die u zelf kenbaar maakt.
  • Gegevens over uw gebruik: Dit zijn gegevens die Kunst in Huis verzamelt wanneer u gebruik maakt van onze diensten en producten. Bijvoorbeeld: welke kunstwerken u ontleent en al hebt ontleend, hoe vaak u komt ruilen, of u onze nieuwsbrief leest, wat u aankoopt in onze filialen. Wij gebruiken deze gegevens om u correct te factureren en om onze dienstverlening te verbeteren.

We verwerken geen gegevens betreffende raciale of etnische afkomst, geloof, politieke opvattingen, seksuele voorkeuren en gezondheid.

Mits uw toestemming en om de behartiging van de legitieme belangen van Kunst in Huis in de overeenkomst met de klant te kunnen uitvoeren, verzamelen we deze persoonsgegevens met als doel: Uw dienstverlening te verzekeren en u de beste service mogelijk aan te bieden; U de juiste informatie aan te reiken over onze producten, services en diensten; U te informeren over uw mogelijkheden; Om fraude te bestrijden en diefstal te voorkomen; Om onze producten en diensten te blijven evalueren en verbeteren; Om u te informeren over nieuwigheden en veranderingen en tot slot om aan de fiscale en boekhoudkundige verplichtingen te voldoen.

 

4.Hoe beveiligen we uw gegevens?

Kunst in Huis heeft voldoende technische en organisatorische maatregelen getroffen om een veilige verwerking van uw persoonsgegevens te garanderen. Deze maatregelen stemmen overeen met de aard van de persoonsgegevens en zijn evenredig met de mogelijke ernst van het risico. Het risico op accidentele of ongeoorloofde vernietiging, verlies, wijziging of toegang tot en enige andere ongeoorloofde verwerking van de gegevens is tot een minimum beperkt. Jammer genoeg kan geen enkel risico volledig worden vermeden. Indien ongeoorloofde toegang wordt verkregen tot de IT-systemen van Kunst in Huis zullen we onmiddellijk alle mogelijke maatregelen treffen om de schade aan en/of de diefstal van de gegevens tot een minimum te beperken en de betrokken partijen te informeren. 

 

5.Het verkopen of doorgeven van gegevens aan derde partijen.

Kunst in Huis verbindt zich ertoe om persoonsgegevens niet te verkopen of door te geven aan derden behalve wanneer dit nodig is voor de dienstverlening of er een wettelijke verplichting is.

Kunst in Huis verbindt zich ertoe om enkel persoonsgegevens door te geven aan derde partijen voor commerciële doeleinden als u daar zelf mee hebt ingestemd via ‘opt-in’.

Voor onderzoeksdoeleinden kan Kunst in Huis gebruik maken van anonieme gegevens voor analyses en rapportering. Deze gegevens zijn in die zin anoniem dat ze niet terug te brengen zijn naar een specifiek individu.

 

6.Oefen je rechten uit

Met betrekking tot uw persoonsgegevens heeft u ook een aantal rechten:

  • Recht op inzage
    U hebt recht op inzage tot de persoonsgegevens die Kunst in Huis over u heeft verzameld. Dit betekent dat u kan opvragen of wij persoonsgegevens over u verzamelen, welke gegevens dat zijn, waarvoor Kunst in Huis die verwerkt en waarom, maar ook met welke categorieën van derden Kunst in Huis die eventueel deelt.

    Wilt u uw recht van toegang uitoefenen dan dient u bij de aanvraag een bewijs van identiteit te verschaffen zoals een kopie van de voorzijde van uw identiteitskaart. Dit kan via een mailtje naar privacy@kunstinhuis.be. Kunst in Huis heeft daarbij 30 dagen om uw vraag te verwerken en te beantwoorden.
     
  • Recht op verbetering en verwijdering
    U hebt het recht om uw persoonsgegevens die onvolledig, fout, verouderd of ongepast zijn, te laten verwijderen of aanpassen. Hiervoor kan u contact opnemen met zowel de filialen als het hoofdkantoor. Vervolgens past Kunst in Huis de informatie aan of verwijdert ze deze binnen de wettelijk vastgestelde termijnen. Kunst in Huis vraagt u daarbij om ook zelf actief wijzigingen in uw persoonsgegevens te melden zodat we uw gegevens up-to-date kunnen houden. Als u verhuist of een nieuwe identiteitskaart hebt gekregen bijvoorbeeld.
     
  • Recht op verzet tegen de verwerking van je gegevens voor direct marketing
    U hebt het recht om, zonder opgave van reden, in te gaan tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor direct marketingdoeleinden. Daarvoor kan u contact opnemen met het hoofdkantoor via privacy@kunstinhuis.be en u afzonderlijk uitschrijven voor promoties en/of acties via telefoon, post of mail.

    Kunst in Huis behoudt wel steeds het recht om klanten te contacteren via post, mail of telefoon in kader van hun abonnement, de uitvoering van hun contract of wanneer de wet hen daartoe verplicht.

    Niet-klanten die gebruik maken van de website contacteert Kunst in Huis enkel via telefoon, brief en/of mail indien zij hier hun toestemming voor gegeven hebben.

 

7.Hoe lang bewaren we je persoonsgegevens?

Kunst in Huis bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig om het achterliggend doel te realiseren waarvoor ze verzameld worden. De algemene regel is dat uw gegevens tot 10 jaar na stopzetting van uw abonnement bewaard worden. Dit om wettelijke verplichtingen, zoals boekhoudkundige en fiscale redenen, maar ook uit juridische noodzaak bij mogelijke geschillen. Deze gegevens worden wel gearchiveerd en zijn ook slechts beperkt toegankelijk.

Voormalige klanten kunnen tot 2 jaar na het beëindigen van hun contract gecontacteerd worden door Kunst in Huis betreffende nieuwe producten en promoties van Kunst in Huis en om de voormalige klant in het systeem te herkennen, tenzij hij of zij aangeeft hiermee niet akkoord te gaan zoals in punt 6 beschreven.

 

8.Onze website en cookies

Wanneer u onze website bezoekt, kan dat zonder persoonsgegevens mee te delen. Sommige functies, zoals het reserveren van kunstwerken, zijn voorbehouden voor Kunst in Huis klanten en bezoekers met een (betalend) account. In sommige gevallen identificeert Kunst in Huis uw IP-adres, maar dit wordt niet gekoppeld aan uw persoonlijke klantengegevens.

Kunst in Huis plaatst in sommige gevallen cookies op uw computer om het gebruiksgemak van de website te optimaliseren en te analyseren hoe we onze onlinediensten kunnen verbeteren. Cookies zijn stukjes informatie die de browser opslaat op uw computer of mobiel toestel als u een website bezoekt. Kunst in Huis maakt gebruik van volgende cookies:

  • Functionele cookies
    Cookies die gebruikt worden voor de beveiliging van de website en die zorgen voor een gepersonaliseerde surfervaring. Denk aan het onthouden van inlognamen en wachtwoorden, persoonlijke voorkeuren.
     
  • Analytische cookies (Google Analytics)
    Zorgen ervoor dat we de gebruikersstatistieken van onze website kunnen analyseren via Google Analytics. Hiervoor worden een aantal cookies geladen wanneer je de site bezoekt. Op deze manier kunnen wij nagaan hoeveel bezoekers onze website telt, hoe lang ze zijn gebleven, waar ze op hebben geklikt, welke links niet goed bezocht worden, maar ook bepaalde demografische gegevens verzamelen. Deze gegevens zijn in die zin anoniem dat ze niet terug te brengen zijn naar een specifiek individu.

Wilt u geen cookies ontvangen of wilt u ze verwijderen? Dan kan u dit te allen tijde aanpassen via de instellingen van de browser. Daar kan u, afhankelijk van het type browser dat je gebruikt, alle geïnstalleerde cookies verwijderen of uitschakelen en kan u aangeven welke cookies u al dan niet wenst te ontvangen.

Kunst in Huis gebruikt deze cookies om uw surfervaring te verbeteren of vergemakkelijken en statistieken te lezen. We raden u aan om deze cookies ingeschakeld te houden.

 

9.Contacteer Kunst in Huis

Heeft u vragen, ontvangt u graag meer informatie over ons privacybeleid of hebt u klachten in verband met uw privacy, inclusief het uitoefenen van uw rechten?
Dan kan u contact opnemen met het hoofdkantoor van Kunst in Huis:

Kunst in Huis
Bloemenstraat 32, 1000 Brussel
Tel +32 (0)2 247 97 10
E-mail: privacy@kunstinhuis.be


U hebt altijd het recht een klacht in te dienen bij de Privacy Commissie, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Belgische Privacy Commissie
Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer
Drukpersstraat 35, 1000 Brussel
Tel +32 (0)2 274 48 00
E-mail: commission@privacycommission.be