Kunstenaarswerking

Via Kunst in Huis krijgen kunstenaars rechtstreeks toegang tot een ruim publiek dat interesse heeft om actuele kunst te huren of te kopen maar niet per se veel voorkennis heeft. Kunst in Huis wil in het bijzonder jonge kunstenaars een duwtje in de rug geven bij de start van hun professionele loopbaan.

Promotie

  • Kunst in Huis organiseert verschillende evenementen om het werk van kunstenaars te kaderen. Zo organiseren we om de twee maanden een mini-expo in de filialen rond het werk van een of meer kunstenaars. 
  • Ook de communicatiekanalen van Kunst in Huis, zoals website, nieuwsbrief en facebookpagina, bieden veel mogelijkheden om kunstwerken en kunstenaars uit de collectie naar voor te schuiven. Op de website is de volledige collectie raadpleegbaar en is er een korte biografie beschikbaar over elke kunstenaar.

Vergoedingen

  • Kunstenaars stellen hun werk beschikbaar en ontvangen in ruil een leenvergoeding per uitgeleend werk (maximaal 45 euro per jaar, per werk, afhankelijk van de uitleenperiode).
  • Kunst in Huis streeft er ook actief naar om kunstwerken te verkopen en stelt daarvoor een aantrekkelijke verdeelsleutel voor. De kunstenaar bepaalt zelf de verkoopwaarde van het kunstwerk.

Selectieprocedure

Kunst in Huis is voortdurend op zoek naar nieuwe werken en wil graag haar aanbod uitbreiden. Daarom wordt er vier keer per jaar een digitale selectie georganiseerd.

Kunstenaars die nog niet samenwerken met Kunst in Huis mogen een e-mail sturen naar info@kunstinhuis.be met een portfolio (incl. een korte verklarende tekst en c.v.) en een voorstel met afbeeldingen (maximaal 2MB per afbeelding) van minimaal vijf kunstwerken die wij mogen opnemen in de collectie van Kunst in Huis. Een kunstcommissie buigt zich over de kandidaturen.
Interesse? Neem voor meer informatie een kijkje in onze infobrochure voor kunstenaars of neem contact op met Kunst in Huis via info@kunstinhuis.be of 02 247 97 10.

Kunstenaars die al samenwerken met Kunst in Huis, kunnen ten alle tijde (digitaal) een voorstel sturen aan de artistiek leider, Claudine Hellweg.