Over ons

Heb je interesse in hedendaagse kunst, maar lijkt het je moeilijk om "eraan te beginnen"? Kunst in Huis werkt als een bibliotheek waar iedereen kunstwerken kan lenen. Een ideale formule om het boeiende werk van hedendaagse Vlaamse kunstenaars te ontdekken en in je eigen huis te hangen. En wat als je verliefd wordt op een kunstwerk en je wilt het niet meer teruggeven? Dan koop je het misschien wel!

"Kunst brengt leven in huis. Iedereen bouwt er zijn eigen verhaal rond." (Liesbet uit Leuven)

De collectie van Kunst in Huis telt vandaag zo'n 5.000 werken van 400 actuele kunstenaars die wonen en werken in Vlaanderen. De collectie wil een beeld geven van alle hedendaagse beeldende kunststromingen in Vlaanderen. Regelmatig verrijken we de collectie met nieuwe kunstenaars en kunstwerken.

Kunst in Huis heeft vier filialen waar je kunt inschrijven, kiezen, reserveren, ruilen en kopen. Je vindt ons in Antwerpen, Gent, Brussel en Leuven.

Op die manier maakt Kunst in Huis een brede waaier aan hedendaagse kunstvormen toegankelijk en geven we beginnende kunstenaars een duw in de rug. Bovendien wordt een kunstwerk nooit ‘alleen maar’ uitgeleend, maar krijg je ook het verhaal van de kunstenaar mee wanneer je een werk ontleent.

 

 

JAARVERSLAGEN

Werkingsjaar 2015 in 10 thema's

Werkingsjaar 2016 - een samenvatting

Werkingsjaar 2017 - een samenvatting