De Nieuwe Garde van Kunst in Huis

Van vrijdag 25 mei tot en met zondag 3 juni organiseerden we de expo 'De Nieuwe Garde van Kunst in Huis' in het Zuiderpershuis te Antwerpen.

Jaarlijks selecteert Kunst in Huis een vijftiental nieuwe kunstenaars die aan het begin van een veelbelovende carrière staan. We genereren zo veel mogelijk zichtbaarheid voor hen en lenen hun werk uit aan kunstliefhebbers uit heel Vlaanderen en Brussel. Cathy Cardon, directeur: “Sinds vorig jaar presenteren we jonge kunstenaars die bij Kunst in Huis nieuw in collectie komen, onder het vaandel ‘De Nieuwe Garde van Kunst in Huis’. Zo willen we jaarlijks de aandacht vestigen op jong talent dat volop aan de weg timmert. Ooit hadden we schilder Michaël Borremans, conceptueel kunstenaar Wim Delvoye en fotograaf Dirk Braeckman in collectie. Wie weet worden deze jonge mensen wel de grote namen van morgen.” Tijdens het Antwerp Art Weekend, presenteerde Kunst in Huis het werk van 5 kunstenaars in het Zuiderpershuis: Natasja Mabesoone, Gaspard Joarlette, Erien Withouck, Soetkin Verslype en Leen Vandierendonck.

Een deel van de werken die tijdens de expo te zien waren, kan je nu ook lenen of kopen bij Kunst in Huis. Ook ander werk van deze kunstenaars, dat niet in de expo werd opgenomen, komt in collectie. Door een divers aanbod aan originele, hedendaagse kunstwerken aan te bieden tegen betaalbare tarieven, kunnen startende kunstliefhebbers via Kunst in Huis risicoloos proeven van en experimenteren met kunst. Zo wil Kunst in Huis de drempel verlagen naar hedendaagse kunst, en in het bijzonder naar het werk van onbekend talent.

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe garde aan kunstenaars? Bekijk dan zeker de aangepaste webpagina 'De Nieuwe Garde'. Deze updaten we regelmatig met nieuwe kunstenaars die in collectie komen. Je kan er ook even terugblikken naar de Nieuwe Garde van 2017.

De expo van 2018 bracht 493 bezoekers over de vloer. Tijdens de expo liep er ook een wedstrijd, de gelukkige winnares mag een kunstwerk van onze nieuwe garde een jaar gratis ontlenen. Ze koos voor het werk 'red lady' van Erien Withouck.