Nieuws

  • Welkom in collectie: Axelle Lenaerts

    op 1 Maart 2024 in rubriek

    Axelle Lenaerts (geboren 1995 in Antwerpen, woont en werkt in Antwerpen) is een beeldend kunstenaar en filmmaker die de wereld op poëtische wijze verkent. In 2019 studeerde ze af als Master in Fine Arts (Mediakunst) aan het KASK in Gent, waarna ze in 2022/23 een postgraduaat aan het HISK in Brussel volgde.

    Lees meer  >

  • Welkom in collectie: Elio Ticca

    op 30 Januari 2024 in rubriek Kunstenaars

    De Italiaanse Elio Ticca (geboren 1988 op Sardinie, woont en werkt sinds 2018 in Brussel) introduceert zichzelf als schilder en beeldend kunstenaar. Hoewel zijn oeuvre grotendeels uit schilderijen bestaat, maakt hij ook regelmatig uitstappen naar beeldhouwkunst en installatie. Hij noemt zichzelf een figuratieve post-surrealistische schilder die werkt in een magisch-realistische stijl. Zijn werkt bevindt zich op de grens tussen fotografie en schilderkunst. Met fotorealistische precisie, een vast hand en haarfijne penselen schildert Elio stillevens en menselijke figuren in olie op doek of paneel, zoals eeuwen geleden de grote meesters uit de (Italiaanse) schilderkunst dat al deden. 

    Lees meer  >

  • Welkom in collectie: Maya Strobbe

    op 26 Januari 2024 in rubriek Kunstenaars

    Maya Strobbe (geboren 1995 in Sint Niklaas, woont en werkt in Brussel) is een multidisciplinaire kunstenaar die actief is op het snijvlak van beeldende kunst en grafisch ontwerp. Haar tekeningen zijn grafisch en repetitief, maar ook erg speels. Met behulp van tekensjablonen en stickers gaat ze op zoek naar archetypische vormen: een tafel, een bloem, een stoel. De tekeningen doen denken aan gefragmenteerde delen van oude kleurplaten, met een voelbare invloed van strips en zines. Thema’s die terugkomen zijn herhaling en reproductie, het dagelijks leven, tijd(verspilling), regels en spelletjes, verzamelen en archiveren. 

    Lees meer  >

  • Open Call oktober 2023 - wie we selecteerden

    op 29 November 2023 in rubriek

    Twee keer per jaar organiseren we een Open Call om nieuwe kunstenaars voor de collectie te selecteren, naast degenen die we scouten. Uit de 80 kunstenaars die zich aanmeldden tegen 1 oktober selecteerde de Goede Neuzen jury 6 kunstenaars om in de aankomende maanden een samenwerking mee te starten.

    Lees meer  >

  • Welkom in collectie: Hannah Hoebeke

    op 7 November 2023 in rubriek Kunstenaars, Nieuwe Garde

    In de sculpturen van Hannah Hoebeke (geboren 1999 in Gent, woont en werkt in Gent) staat menselijkheid centraal. Soms richt ze zich op het lichaam en vormen lichaamsdelen als torso, buik, billen of hoofd de kern van een werk. Ook de afwezigheid van het lichaam kan centraal staan in een werk, zoals in de jas die slungelig aan een haakje hangt, het matras met omgewoelde lakens, de achterloos achtergelaten slippers of verdwaalde handschoen. Hannah zoekt in de fragmenten en de nagelaten sporen van een lichaam naar die figuratieve elementen die emotioneel geladen zijn. Waaruit de bewondering voor de levendigheid van een geliefd lichaam spreekt, het verdriet om het verlies van een dierbare, het wrange van isolement of afgesloten zijn. 

    Lees meer  >

  • Nieuw in collectie: Loïc Devaux

    op 21 September 2023 in rubriek

    Loïc Devaux (geboren 1997 in Antwerpen, woont en werkt in Antwerpen) portretteert in meer dan levensgrote doeken een kleurrijk en lichtjes bevreemdend universum. In een naïef aandoende stijl zet hij zijn vrienden en familie, maar ook sporters, muzikanten en designers, ‘larger than life’ op doek. De schilderijen zijn verwant aan pop-art, maar blijven weg van cynisme. Hun toon is eerder feestelijk, als een eerbetoon aan de familie, vrienden en iconen die zijn leven hebben beïnvloed. 

    Lees meer  >