Nieuws

 • Eerste kunstwerken in oplage

  op 15 Oktober 2018 in rubriek

  Voor 40 jaar Kunst in Huis lieten we 3 exclusieve kunstwerken maken in een oplage van elk 25 exemplaren. De kunstenaars die hieraan mee werkten, zijn representatief voor de huidige artistieke koers die Kunst in Huis vaart.

  Lees meer  >

 • “Hefboom” is de financiële partner voor de kunstkoopregeling

  op 30 Juli 2018 in rubriek

  De Vlaamse Regering heeft de beheersovereenkomst goedgekeurd met Hefboom cvba. Dit is de financiële partner die de uitbouw mogelijk zal maken van de kunstkoopregeling en kleine en grote cultuurkredieten voor iedereen. Samen met Hefboom zal Kunst in Huis de Vlaamse Kunstkoopregeling verder uitwerken.

  Lees meer  >

 • Florien Allemeersch nieuw in collectie

  op 26 Juni 2018 in rubriek

  Nieuwe schilder Florien Allemeersch vervoegt de collectie van Kunst in Huis. Haar kunstwerken zijn vanaf nu beschikbaar op de website, wees er snel bij om een exemplaar te reserveren.

  Lees meer  >

 • Kunstkoopregeling onderwerp van gesprek op Vlaanderen Galeriestad

  op 13 Juni 2018 in rubriek

  Op dinsdag 5 juni organiseerde de BUP, de Belgische organisatie voor galeries van hedendaagse kunst, het Colloquium “Vlaanderen Galeriestad” in Bozar. Op deze studiedag voor galeriehouders en kunstorganisaties gaven experten uit diverse vakgebieden hun visie op de uitdagingen en opportuniteiten in de sector en gingen in dialoog met het publiek. De sessies gingen onder andere over subsidies, estates en erfgoed, auteursrechten, samenwerkingsmodellen en de relatie met kunstenaars. De Vlaamse kunstkoopregeling kwam meermaals ter sprake in de panelgesprekken.

  Lees meer  >