Kunst lenen als particulier

 

Ontdek duizenden kunstwerken via één flexibel abonnement

 

Je wil graag een kunstwerk in huis, en ook regelmatig iets nieuws uittesten? Kies dan voor SWITCH: voor een vast bedrag per maand ontleen je alle kunstwerken uit de particuliere collectie, met een waarde tot zo’n € 10.000. Je mag ongelimiteerd ruilen en na maximum één jaar(*) kom je je kunstwerk inwisselen voor iets anders.

 • €12 per maand

(*) Indien iemand aankoopinteresse heeft in het kunstwerk dat jij ontleent, dan is de maximale uitleentermijn 6 maanden. Als huurder heb je wel een voorkooprecht op datzelfde kunstwerk.
 

Je wil op termijn graag een kunstwerk aankopen, maar eerst nog wat experimenteren thuis? Via SAVE huur je met 25% korting én spaar je maandelijks een vast bedrag naar keuze om een kunstwerk mee aan te kopen. Je kan hierbij kiezen uit drie tarieven, afhankelijk van hoeveel je maandelijks wil sparen. Bovendien mag je ongelimiteerd ruilen tot je je favoriet gevonden hebt. Het kunstwerk kan je maximaal één jaar(*) houden. Favoriet gevonden en je wil wat sneller sparen? Geef ons een seintje en dan veranderen we je snel en kosteloos van tarief.

 • €25 per maand: €9 huur + €16 kooptegoed  (Op één jaar spaar je zo €192)
 • €35 per maand: €9 huur + €26 kooptegoed  (Op één jaar spaar je zo €312)
 • €50 per maand: €9 huur + €41 kooptegoed  (Op één jaar spaar je zo €533)

(*) Indien iemand aankoopinteresse heeft in het kunstwerk dat jij ontleent, dan is de maximale uitleentermijn 6 maanden. Als huurder heb je wel een voorkooprecht op datzelfde kunstwerk.

 

Hoe werkt het?

Inschrijven

Registreren doe je online via www.kunstinhuis.be/registreren, offline in een van de vier filialen. Bij inschrijving betaal je een inschrijvingskost van €12. 
 

Selecteren

Selecteer een kunstwerk uit de online catalogus en ga het vervolgens ophalen in een filiaal naar keuze. Je kan ook ter plaatse een kunstwerk kiezen en het meteen mee naar huis nemen. Wanneer je je eerste kunstwerk mee naar huis neemt, brengen we ook je abonnement in orde.
 

Ruilen

Omruilen doe je zo vaak je wil, maar je mag een kunstwerk maximum één jaar houden. Wanneer je overtuigd bent van een kunstwerk kan je het ook kopen.
Heeft iemand een aankoopinteresse in je kunstwerk? Dan kan het zijn dat je na 6 maanden al moet komen ruilen, maar je hebt wel steeds een voorkooprecht op dat kunstwerk.


Extra informatie

Service

 • Geen zin om steeds nieuwe gaten te boren? In de filialen en tijdens Kunst in Huis on Tour verkopen we ophangsystemen die bestaan uit een witte rail en verstelbare metalen stangen. Deze kunnen aangepast worden aan de afmetingen van je kunstwerk. Het ophangsysteem is geschikt voor alle 2D-werken in de collectie, ongeacht het gewicht.
 • Indien het kunstwerk te groot is om het zelf te vervoeren, kan je een thuislevering aanvragen. Thuislevering is mogelijk voor kunstwerken waarvan minstens één zijde groter is dan 1.20m. Voor werken vanaf  €6.000 is thuislevering verplicht. De prijs voor een enkele rit bedraagt € 15 voor particulieren, ongeacht de locatie in België. Indien je graag dergelijk transport aanvraagt, dien je in het filiaal, telefonisch of via e-mail contact met ons op te nemen.
 • Voor thuisleveringen binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen alle kunstwerken uit de particuliere collectie thuisgeleverd worden. 

Verzekering

 • Een omniumverzekering van de kunstwerken is inbegrepen in het abonnement. Als er schade wordt vastgesteld bij inlevering van het kunstwerk, maken we een dossier op voor de verzekering.
 • Er geldt een franchise van 10% van de waarde van het kunstwerk, met een minimum van € 125. Glasbreuk is altijd ten laste van de klant.
 • Het is de klanten ten strengste verboden om zelf wijzigingen of herstellingen te doen aan de kunstwerken of het ophangsysteem.

Betalingen

 • Je betaalt een inschrijvingskost van €12.
 • De maandelijkse betalingen verlopen via domiciliëring.