Kunst lenen of kopen

Kunst in Huis werkt als een bibliotheek. Voor een democratische prijs kan iedereen een kunstwerk ontlenen. Bovendien kan bijna elk werk ook aangekocht worden.

"Het is moeilijk om een mooi kunstwerk te vinden dat binnen mijn huidig budget past. Maar gelukkig is er Kunst in Huis." (Conchita uit Beveren)

Kennismaken met de collectie

De collectie van Kunst in Huis bestaat uit twee delen: een collectie voor particulieren en een collectie voor bedrijven. Werken uit de bedrijvencollectie worden apart gehouden, omdat ze beschikbaar moeten zijn voor offerte-aanvragen waarbij soms tientallen kunstwerken tegelijk voorgesteld worden. In de online catalogus kan je de volledige collectie doorbladeren.

  • Zoeken naar kunstwerken: in de online catalogus zie je in de rechterkolom een aantal combineerbare filtermogelijkheden om de collectie gericht te doorzoeken: de beschikbare werken in de particuliere en de bedrijvencollectie, figuratief of abstract werk, technieken, afmetingen, kleuren en prijzen. Je kunt ook bekijken welke werken momenteel beschikbaar zijn in het filiaal van je keuze. Wil je de filters allemaal op nul zetten en opnieuw zoeken? Klik dan op "kunstwerken" in de bovenbalk.
  • Zoeken naar kunstenaars: ben je op zoek naar het werk van een specifieke kunstenaar? Tik een deel van de naam in of kijk in de alfabetische lijst. Per kunstenaar zie je een korte biografie en een overzicht van de werken in collectie.

Favorieten bijhouden

  • Ben je geen klant maar heb je iets gezien dat je interesseert? Maak dan vrijblijvend een profiel aan om je favoriete kunstwerken en kunstenaars bij te houden.
  • Wie klant is, kan via deze weg zien welke favorieten zijn vrij gekomen en ineens een kunstwerk online reserveren. Je kunt het gereserveerde kunstwerk laten overbrengen naar een filiaal van je keuze om het in levende lijve te zien.
  • Om een profiel aan te maken klik je op de groene knop "profiel" in de rechter bovenhoek.

Leen of koop kunstwerken

Heb je interesse om kunst te lenen of te kopen?

  • Als particulier kan je inschrijven via de website of in een filiaal. Kunst in Huis heeft filialen in Antwerpen, Gent, Leuven en Brussel. Je vindt alle adressen, data en openingsuren hier.
  • Voor organisaties en bedrijven staat onze bedrijfsadviseur Eva Vandepitte paraat voor een vrijblijvende kennismaking. Zij geeft artistiek advies en regelt het transport en de installatie van de kunstwerken.