Antwerp Art Weekend

Voor de vierde keer werken kunstruimtes in en rond Antwerpen samen om hedendaagse kunst te vieren. Ervaar de stad en zijn bloeiende kunstscène met meer dan 60 galerijen, kunstinstellingen, tijdelijke tentoonstellingen en musea tijdens deze intense, stadsbrede manifestatie. 

Drie dagen lang kan je het neusje van de zalm van de hedendaagse kunst meepikken in Antwerpen. Neem dus zeker een kijkje in het uitgebreide aanbod op www.antwerpart.be/weekend. Na een succesvolle eerste editie neemt ook Kunst in Huis weer deel met een tijdelijke tentoonstelling in het Zuiderpershuis tot en met 3 juni: De Nieuwe Garde.

 

Kunst in Huis tipt tijdens het Antwerp Art Weekend:

STUDIO START - ELIAS CAFMEYER

Jong talent spotten kan ook bij Studio Start. Studio start herbergt ateliers voor zowel (jonge) kunstenaars als vormgevers en is per definitie een interessante ‘creative hub’ om in de gaten te houden. Met STRT Schot reikt Studio Start jaarlijks een prijs uit aan een opkomend beeldend kunstenaar die is afgestudeerd aan KASK Antwerpen of Sint-Lucas Antwerpen. Tijdens Antwerp Art Weekend krijgt de winnaar van 2017, Elias Cafmeyer, een solotentoonstelling in FrontStudio.

Appelstraat 27, 2140 Borgerhout, studiostart.be, frontstudio.be
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRAMPOLINE - SINE VAN MENXEL
VALERIE TRAAN - GREECE, LAND OF THEATRE (MILES FISCHLER)
KASK - AÆUÅÆØ (NICK GEBOERS)

Eerder fan van fotografie? Sine Van Menxel, Miles Fischler en Nick Geboers, jonge fotografen die ook samenwerken met Kunst in Huis, tonen hun werk bij respectievelijk Trampoline Gallery, Valerie Traan en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Een bezoek waard!

Trampoline Gallery, Vlaamsekaai 47, 2000 Antwerpen, trampolinegallery.com | Valerie Traan, Reyndersstraat 12, 2000 Antwerpen, valerietraan.be | De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Mutsaardstraat 31, 2000 Antwerpen, ap.be/koninklijke-academie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE ZWARTE PANTER - EX VOTO (JAN VANRIET)
GALLERY FIFTY ONE - DIRK ZOETE
BRDG - KRISTOF VAN GESTEL

Wist je trouwens dat Kunst in Huis 40 jaar bestaat? We hebben niet alleen piepjong talent in collectie, maar ook voormalig jong talent dat bij ons is gebleven. Onder hen bijvoorbeeld Jan Vanriet, van wie werk te zien is bij De Zwarte Panter, Dirk Zoete die bij galerie Fifty One tekeningen toont en Kristof Van Gestel waarbij je in een kort, informeel gesprek het kunstwerk ‘Gespreksobject/AM’ kan ontmoeten.


De Zwarte Panter, Hoogstraat 70-72-74, 2000 Antwerpen, dezwartepanter.com | Fifty One, Zirkstraat 20, 2000 Antwerpen, gallery51.com | BRDG, Brug onder de sporen die de Oostenstraat en Mercatorstraat verbindt, brdg.be