DE EERSTE EDITIES

Voor 40 jaar Kunst in Huis lieten we 3 exclusieve kunstwerken maken in een oplage van elk 25 exemplaren. De kunstenaars die hieraan mee werkten, zijn representatief voor de huidige artistieke koers die Kunst in Huis vaart.

Ook voor deze edities ligt de focus ligt op jonge, veelbelovende carrières van kunstenaars die hedendaags en vernieuwend werken. Brusselaar Alexis Gautier is een opkomend talent die met deze editie nieuw in collectie komt bij Kunst in Huis. Birde Vanheerswynghels was vorig jaar al een van ontdekkingen van de Nieuwe Garde 2017. Wim Wauman is een gewaardeerd kunstenaar die ondertussen 10 jaar in collectie is bij Kunst in Huis. De drie edities worden te huur en te koop aangeboden in de filialen van Kunst in Huis.
 

Birde Vanheerswynghels

Zonder titel
2018
inktjetprint, paars pigment, ingekaderd

Afmetingen: 22,5 x 31cm (incl kader)
Prijs: € 385 (incl kader)

Editie van 20 exemplaren (+ 5AP)
 

Birde Vanheerswynghels (geboren 1986, woont en werkt in Brussel) bewerkte een afbeelding van twee vogels tot een meerlagig beeld waarin de kooi met name in een onwerkelijke dimensie lijkt te worden uitgebreid. Elk exemplaar van de editie is met de hand bewerkt met paars pigment, waardoor elk werk een unieke gloed krijgt.

 

 

Wim Wauman

Memento Mori (Hours of Beauty)
2018
Archival pigment print

Afmetingen: 42 x 33 cm (excl kader)
Prijs: € 300 (excl. kader); optie met kader: € 450

Editie van 20 exemplaren (+ 5AP)
 

Jarenlang werkte Wim Wauman (geboren 1976, woont en werkt in Sint Niklaas) aan een fotografisch oeuvre dat sinds 2009 in toenemende mate bestond uit stillevens. Wim stelt die stillevens samen uit objecten en materialen allerlei en speelt daarbij een subtiel spel met picturale conventies en fotografische tradities. Veel van de stillevens worden gedragen door een ruimtelijke constructie in hout, waarin Wim verwarring zaait tussen de 2e en de 3e dimensie. Logischerwijs is hij ook begonnen om ruimtelijk werken in hout als kunstwerk te presenteren. Hij ging daarvoor in de leer bij een fineer werker en introduceerde daarmee de notie van het ambachtelijke in zijn werk. Na een veelbewogen en lange periode van werken aan een grote tentoonstelling met veel collega kunstenaars rondom de rol van het ambachtelijke in de beeldende kunsten, maakte Wim voor Kunst in Huis opnieuw een stilleven. Het werd een vanitas stilleven waarin hij zowel zijn moeder als de schone kunsten eert. Hij stelde het beeld samen met objecten en elementen die verwijzen naar zowel werken die hij al maakte als werken die hij nog wil maken.

 

Alexis Gautier

Smoking the Monkey King
2018
Sigarettenpak met enkele sigaretten van juniperus chinensus, pigment, certificaat, wanddisplay

Afmetingen : 8,6 x 5,2 x 2 cm
Prijs: €300

Editie van 20 exemplaren (+ 5AP)
 

Alexis Gautier (geboren 1990, woont en werkt in Brussel) ontdekte tijdens één van zijn reizen in China bij een kleine gemeenschap een verftechniek die hem intrigeerde. In deze gemeenschap verven de vrouwen rituele kledij met een groen-gouden pigment, waarna dit diep paars wordt gekleurd door de rook van smeulende Juniperus Chinensus planten. Alexis vroeg de vrouwen voor hem een wit zijden pak te verven volgens dit procédé. Maar wel terwijl hij het pak droeg. Hij legde het proces onder meer vast in het videowerk The Monkey King. Als editie voor Kunst in Huis ontwikkelde Alexis een object in de vorm van een sigarettenpakje, dat zou kunnen functioneren als een kit om zelf goud te veranderen in paars. 

 

> Interesse om één van deze kunstwerken aan te kopen?

Stuur een mailtje naar info@kunstinhuis.be of bel naar 02 247 97 10 en we helpen je graag verder!