Michiel Pelerents

nieuwe kunstenaar in collectie

Michiel Pelerents °1984 

Michiel Pelerents (°1984 in Gent, woont en werkt in Antwerpen) volgde een opleiding als grafisch ontwerper aan Luca School of Arts in Gent. In 2021 besloot hij zijn kunstenaarschap de ruimte te geven en huurde hij een atelier. Het bracht zijn kunstpraktijk in een stroomversnelling.

De werken van Michiel ontstaan uit een fascinatie voor ruimtelijkheid en de tegenstelling tussen het eindige en oneindige. De tekening dient hem als vehikel voor introspectie en onderzoek. In het jonge oeuvre van Michiel zijn globaal gezien twee soorten tekeningen te onderscheiden. Aan de ene kant zijn er de mentale ruimte, fragmenten uit de literatuur en filosofie die de rode draad vormen voor een doorlopende serie van grote tekeningen op vierkant formaat en daaraan verwante kleinere studies.

Tegenover de mentale ruimte staat de fysieke ruimte waarin architectuur een belangrijke rol speelt: architectuur als begrenzing van ruimte. Dit zijn tekeningen met fragmenten van gebouwen als snijpunt tussen architectuur en sculptuur, verwijzend naar de artificiële ruïne, een architecturale mode uit de 18e eeuw als romantisch ideaal.

Kunst In Huis - Michiel Pelerents

Deel deze post
Archiveren