Kunstenaar in de kijker: Wannes Lecompte 18/11 - 02/12

Vanaf zaterdag 18 november t.e.m. zaterdag 2 december kan je in kader van de mini-expo 'kunstenaar in de kijker' het werk van Wannes Lecompte in het filiaal in Leuven komen bekijken, reserveren en nadien uitlenen. 

WANNES LECOMPTE
°1979 in Etterbeek, woont en werkt in Brussel

Wannes schildert om de schilderkunst in vraag te stellen. Hoe begin je aan een schilderij en hoe ontstaat het, stelt hij – soms heel letterlijk – aan de orde. Begin 2017 maakte hij de serie Deverte voor de Oude Kerk in Sint-Agatha-Berchem. Hij begon eraan door de nog lege doeken in een kleine processie van zijn huis naar de kerk te dragen onder het motto ‘Wat goed is, moet eruit’. Daar ontfutselde hij de schildering aan het doek, zoals Michelangelo zijn sculpturen bevrijdde uit het marmer: abstracte composities in verschillende tinten blauw; vormen die doen denken aan gevleugelde wezens, in de verte verwant met de dartelende duiven die Wannes kweekt.

 

EXPO
18.11 – 02.12.2017
Kunst in Huis Leuven
Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven
Do-Vr 13:00 - 17:30 | Za 10:00 - 16:00
 

VERNISSAGE
Zaterdag 18.11 van 14u tot 16u
Op zaterdag 18 november opent Wannes Lecompte feestelijk zijn expo in het filiaal in Leuven. Met de reeks Deverte en enkele andere schilderijen stelt Wannes voor het eerst zichzelf én zijn werk voor bij Kunst in Huis. Je bent van harte welkom op de vernissage vanaf 14 uur om zijn nieuwe werk te komen ontdekken mét een korte toelichting. Ben je er graag bij? Geef ons dan vooraf een seintje op leuven@kunstinhuis.be met onderwerp 'Vernissage Lecompte'. Tot dan!