Kunstenaars in de Kijker: Tinka Pittoors & Kris Fierens 17/11 - 01/12

Vanaf zaterdag 17 november t.e.m. zaterdag 1 december kan je in kader van de expo 'kunstenaar in de kijker' het werk van Tinka Pittoors & Kris Fierens in de filialen in Antwerpen, Brussel én Gent komen bekijken, reserveren en eventueel uitlenen.

Tinka Pittoors en Kris Fierens zijn al een hele tijd vaste waarden in de collectie van Kunst in Huis. Als kunstenaarskoppel zijn ze gekend om hun generositeit en gastvrijheid. Deze kwaliteiten bundelen ze dit najaar bij Kunst in Huis, door in drie filialen tegelijkertijd een duo-tentoonstelling in te richten met werken voor de uitleencollectie. Ze heten je graag welkom in filiaal Brussel, Gent en Antwerpen, waar hun eigenzinnige werken met elkaar in dialoog gaan. Franky Michielsen, schilder en goede vriend, definieert het werk van Kris Fierens en Tinka Pittoors als volgt:

Het is pure jazz wat Kris Fierens doet: musiceren met kleur en beweging, met intiem en gesloten, met transparant en dekkend. Fierens schildert in één geut, nat in nat, laat zijn doeken of papieren dragers enkele dagen rusten en zet in enkele subtiele bewegingen, het slotakkoord in.

Zelf noemt Tinka Pittoors haar werk talig in die zin dat men elk element als een woord, een zin, een tekstfragment of een gedicht zou kunnen lezen. Het is een puzzel van gestapelde beeldelementen die de betekenis van een driedimensionaal dagboek krijgen. Ze vormen een symfonie van tegenstrijdige en bevreemdende beelden waarin je met lijf en geest een trip kan maken. 
 

KUNST IN HUIS ANTWERPEN, BRUSSEL & GENT
Donderdag & Vrijdag: 13 uur - 17.30 uur
Zaterdag: 10 uur - 16 uur
Montignystraat 18-20, 2018 Antwerpen | Hooikaai 33-35, 1000 Brussel | Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent