Kunstenaar in de Kijker: Joke Raes 18/11 - 02/12

Vanaf zaterdag 18 november t.e.m. zaterdag 2 december kan je in kader van de mini-expo 'kunstenaar in de kijker' het werk van Joke Raes in het filiaal in Gent komen bekijken, reserveren en nadien uitlenen. 

JOKE RAES
° Brugge, woont en werkt in Gent

In het werk van Joke Raes nemen fantasievolle botanische vormen een prominente plaats in. Ze tekent, lasert, boetseert en assembleert wortels, stammen, bloemen, kiemen, zwammen, bladeren, zaden en meeldraden. Ze spreken van een eigen plaats en identiteit; van uitwisseling, verstrengeling, bestuiving en symbiose. Met haar tactiele materiaalgebruik vervaagt ze het onderscheid tussen natuur en cultuur. In haar werk verdwijnt de mens in de natuur en tegelijkertijd verdwijnt de natuur door toedoen van de mens. Verval is daarmee nooit ver weg; het vreet zich door het oppervlak naar buiten, schemert onder de huid, verschuilt zich in de fabelachtige overdaad.

 

EXPO
18.11 – 02.12.2017
Kunst in Huis Gent
Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent
Do-Vr 13:00 - 17:30 | Za 10:00 - 16:00

 

VERNISSAGE
Zaterdag 18.11 van 11u tot 12.30u
Op zaterdag 18 november opent Joke Raes feestelijk haar expo bij Kunst in Huis Gent. Je bent van harte welkom vanaf 11 uur om haar werk te komen ontdekken met, indien gewenst, een korte toelichting. Via deze presentatie stelt Joke zichzelf en haar werk voor bij Kunst in Huis. Ben je er graag bij? Geef ons dan vooraf een seintje op gent@kunstinhuis.be met onderwerp 'Vernissage Joke Raes'. Tot dan!