80 Days of Summer - Fotofestival

80 Days of Summer brengt opnieuw sterke fotoreeksen op de onweerstaanbare sites van Historische Huizen Gent. Ook Kunst in Huis zet fotografie in de kijker tijdens het festival.

Kunst in Huis @ 80 Days of Summer

Foto’s en video’s met als thema Roots & Roads tonen mensen onderweg van de ene geschiedenis naar de andere, op de vlucht, op de dool of gewoonweg op reis. Uit noodzaak, traditie of dronken nieuwsgierigheid. Het maakt van deze tweede editie van het Gentse fotofestival een wonderbaarlijke reis rond de wereld in 80 dagen.

 

Kunst in Huis Gent wordt van 30 juni tot en met 16 september een foto-filiaal, speciaal voor 80 Days of Summer. Ze herbergt een tentoonstelling die permanent in beweging is. Niet alleen door haar opzet, maar ook door haar inhoud. In twee opeenvolgende hoofdstukken stellen we een aantal fotografen voor die nieuw in collectie komen en het thema ‘Roots & Roads’ met zich meedragen. Ze volgen elkaar op in de tijd en vullen elkaar aan in de ruimte. Hun foto’s haal je meteen in huis door de kunstwerken te ontlenen of te kopen. Dat kan al voor €10 per maand.

Hoofdstuk 1 opent op 30 juni en betreft Roots & Roads elders op de wereld. Je ontdekt het werk van Miles Fischler, Tomas Bachot en Sarah Hermans. Op 31 augustus is hoofdstuk 2 aan zet: Roots & Roads in eigen land, maar ook de Roots van het medium fotografie komen aan bod. 

 

HOOFDSTUK I

30.06 - 30.08.17
'Roots & Roads elders op de wereld'
Sarah Hermans, Tomas Bachot & Miles Fischler

 
v.l.n.r.: 'Les Saisies' - Sarah Hermans, 'Those who eat fish from the cyanide lake improve their sex life 3' - Tomas Bachot & 'Traveling light (Las Vegas, 2016)' - Miles Fischler

 

 

HOOFDSTUK II

31.08 - 16.09.17
'Roots & Roads in eigen land & de Roots van het medium fotografie'
Sine Van Menxel & Jeroen Bocken

v.l.n.r.: 'Oase' (2016) - Sine Van Menxel & 'Jolly Silver' (2017) - Jeroen Bocken

 

 

PRAKTISCH

LOCATIE
Kunst in Huis Gent
Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent

OPENINGSUREN
30 juni tot en met 16 september 2017 (zomersluiting van 10.07 t.e.m. 02.08)
Donderdag & vrijdag: 13u - 17.30u
Zaterdag: 10u - 16u